W ramach Dni Otwartych Stowarzyszenie „Koniczynka” zorganizowało warsztaty kulinarne. Niecodzienne zajęcia dla podopiecznych stowarzyszenia odbyły się w Zajadalni. – Chcemy aby obraz naszego stowarzyszenia, nie skupiał się tylko na terapiach w centrum. Chcieliśmy zorganizować zajęcia integracyjne na zewnątrz, stąd pomysł warsztatów. Chcemy od małego kształtować u dzieci zdrowe nawyki żywieniowe. Choć to pierwsze warsztaty, mam nadzieję, że uda się nam organizować je cyklicznie – mówi Marzena Mądrzak-Białek z Koniczynki.
Najmłodsza uczestniczka warsztatów ma 3.5 roku, najstarsza 10 lat. Wszyscy podopieczni stowarzyszania mają dysfunkcje, te jednak nie przeszkadzają im w aktywnym spędzaniu czasu. Zajęcia edukują i zachęcają do zdrowej żywności. Dzisiaj dzieci przygotowują bezglutenowe naleśniki i zdrowe przekąski. Warsztaty powstały dzięki wsparciu OSM i Frigo Logistic. Zajęcia przygotowały Marzena Mądrzak-Białek i Agnieszka Grabowska, które prowadzą blog kulinarny.
Od poniedziałku Koniczynka zaprasza na Dni Otwarte.