NOWOCZESNA PRACOWNIA HOTELARZY Z „EKONOMIKA”
Od kilku lat dużą popularnością w Zespole Szkół Ekonomicznych w Radomsku cieszy się profil hotelarski. W programie nauczania tego zawodu są też elementy gastronomii hotelowej. Na potrzeby tych zajęć szkoła przygotowała „pracownię obsługi konsumenta” symulującą lokal gastronomiczny.
Uczniowie mają do dyspozycji szeroki asortyment zastawy stołowej szklanej, sztućców, porcelany oraz innych elementów technicznego wyposażenia sal konsumenckich. Mogą uczyć się m.in. podstawowych zasad obsługi kelnerskiej, doboru zastawy stołowej do rodzaju serwowanych potraw, metod serwowania potraw i napojów, rodzajów i zasad serwowania śniadań w restauracjach hotelowych. Aranżując wnętrze pracowni obsługi konsumenta uczniowie (członkowie koła public relations) wybrali kolorystykę stwarzającą ich zdaniem dobre warunki do nauki i wypoczynku.
Ewa Rybak
opiekun koła PR