KAROL OKRASA ŁAMAŁ PRZEPISY W „DRZEWNIAKU” [FOTO, WIDEO]

Reklama

Troć bałtycka wędzona w sianie z kaszą gryczaną, autorskimi sosami oraz buraczkami i sałatką. Takie danie zaserwował goszczący dziś w Radomsku Karol Okrasa. Ten popularny, znany m.in. z telewizyjnego programu kucharz przyjechał do naszego miasta na zaproszenie dyrekcji Zespołu Szkół Drzewnych i Ochrony Środowiska.

Podczas wizyty w „Drzewniaku” Karol Okrasa nie tylko przygotowywał danie, które następnie mogli skosztować uczestnicy spotkania. Opowiadał też o latach spędzonych w szkole, początkach przygody z kuchnią, zainteresowaniach, kulisach przygotowywania telewizyjnego programu, podróżach oraz wielkiej pasji nie tylko do gotowania, ale i jedzenia. – Kocham jeść, ale staram się utrzymywać dobrą formę. Nie lubię wszelkiego rodzaju diet. Zamiast katować się dietami, wolę uprawiać sport. Często jeżdżę na rowerze oraz pływam – mówił Karol Okrasa.

Kucharz podkreślał, że wykonywana przez niego praca to nie tylko zawód, ale również wielka przyjemność. – Kiedy wstaję do pracy naprawdę jestem szczęśliwy. Kocham gotować, odkrywać nowe przepisy oraz serwować swoje dania gościom. Muszę przyznać, że zawsze, gdy ludzie próbują moje potrawy, bardzo się stresuję. Cieszę się, gdy im smakuje. Życzę wszystkim, by mogli w życiu robić to, co kochają, co sprawia im frajdę – mówił.

Podczas wizyty w „Drzewniaku” Karol Okrasa wręczył nagrody w organizowanych przez szkołę konkursach, m.in. konkursie na najładniej nakryty stół.

Chcesz być na bieżąco - zainstaluj naszą aplikację na swoim telefonie!

Darmowa aplikacja dostępna do ściągnięcia na Androida, oraz iOS w skelpach Google Play i App Store 
Pokaż więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Puls Radomska

DARMOWY
POGLĄD