NOWOCZESNA PRACOWNIA HOTELARZY Z „EKONOMIKA”

Reklama

Od kilku lat dużą popularnością w Zespole Szkół Ekonomicznych w Radomsku cieszy się profil hotelarski. W programie nauczania tego zawodu są też elementy gastronomii hotelowej. Na potrzeby tych zajęć szkoła przygotowała „pracownię obsługi konsumenta” symulującą lokal gastronomiczny.

Uczniowie mają do dyspozycji szeroki asortyment zastawy stołowej szklanej, sztućców, porcelany oraz innych elementów technicznego wyposażenia sal konsumenckich. Mogą uczyć się m.in. podstawowych zasad obsługi kelnerskiej, doboru zastawy stołowej do rodzaju serwowanych potraw, metod serwowania potraw i napojów, rodzajów i zasad serwowania śniadań w restauracjach hotelowych. Aranżując wnętrze pracowni obsługi konsumenta uczniowie (członkowie koła public relations) wybrali kolorystykę stwarzającą ich zdaniem dobre warunki do nauki i wypoczynku.

Ewa Rybak

opiekun koła PR

 

 


Chcesz być na bieżąco - zainstaluj naszą aplikację na swoim telefonie!

Darmowa aplikacja dostępna do ściągnięcia na Androida, oraz iOS w skelpach Google Play i App Store 
Pokaż więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Puls Radomska

DARMOWY
POGLĄD